Wat we doen

Onze diensten

Deze disciplines zijn al ruim 50 jaar onze specialiteit. Sinds de oprichting in 1967 hebben wij vele woningbouwprojecten gerealiseerd. Dit is de reden dat vele opdrachtgevers kiezen voor de ruime ervaring die Meco heeft opgebouwd. Daarom worden wij al in een vroeg stadium bij de projecten betrokken.

Metselwerk

Stelwerk

Timmerwerk

Lijmwerk

Pannendekken

Kappenmontage

Steigerwerk

Waarborging

Samen met de opdrachtgever kiezen we het juiste materiaal, zoals steenkeuze, lagenmaat en verband. Ook wordt er goed gekeken naar de veiligheidsrisico’s. Daarna wordt er een aanneemsom overeengekomen. Vanaf hier is Meco self supporting omdat het in staat is zelf werkzaamheden te coördineren met eigen materieel. De werkzaamheden worden stuk voor stuk uitgevoerd door enthousiaste en gemotiveerde vaklieden. De kwaliteit en veiligheid wordt gewaarborgd door de behaalde certificering bij kwaliteitsorganisaties, zoals de certificering volgens KOMO (op de vakgebieden kappenmontage, dakdekken hellende daken, lijmwerkconstructies en metselwerkconstructies. Op het gebied van veiligheid zijn wij VCA gecertificeerd en hebben wij sinds januari 2022 trede 3 van de veiligheidsladder (SCL) behaald.

Hefsteigers

Bij het merendeel van onze werken leveren wij ons eigen steigermateriaal te weten hefsteigers. Hefsteigers zogenaamde elektrische werksteigers vinden een steeds grotere toepassing bij het werken aan gevels, een uiterst flexibel steigersysteem voor verticaal transport van werklieden, materiaal en gereedschappen op elk niveau aan de gevel. Onze hefsteigers welke bestaan uit verschillende uitvoeringen variërend in lengte van 7 t/m 15 m1 en die in capaciteit variëren van 1.000, 1.500, 2.000, 3.000 en 5.000 kg hefvermogen zorgen ervoor dat ze breed kunnen worden ingezet. Een team van vakkundig, gecertificeerde monteurs zorgen voor onderhoud en de benodigde service en instructie.

Enkele kenmerken van hefsteigers:

  • Snellere opbouw dan een normaal steigersysteem
  • Ergonomisch beter door ideale werkhoogte (minder fysieke belasting voor de werklieden op de steiger)
  • Veel minder verankeringen aan gevel
  • Geen ander verticaal transportmiddelen meer nodig
  • Beveiligd tegen overbelasting
  • Minder opslag, dus minder ruimte nodig op het bouwterrein
  • Geschikt voor zowel laag als hoogbouw

De grote voordelen van hefsteigers als alternatief voor traditioneel stalen steigers zijn; de uitvoeringstermijn voor het werk aan de buitengevels wordt verkort, de kwaliteit van het metselwerk is beter omdat je de bekende “steigerslagen” na het voegen niet meer hebt. De hefsteigers zijn sneller gebruiksklaar, en de woningen zijn na gereedkomen buitenwerk weer snel steigervrij, wat de afbouw van de woningen ten goede komt omdat de woningen weer goed toegankelijk zijn.

Bekijk onze film om te zien welke Arbo- en veiligheidsmaatregelen naast het mechanisch opperen door Meco worden toegepast.

Arbovriendelijk werken

Bouwprojecten kunnen worden gezien als een tijdelijk bedrijf.  Afhankelijk van de omvang van het project en/of de aanwezigheid van specifieke risico’s moet een veiligheids- en gezondheidsplan worden gemaakt. Voor alle door Meco uitgevoerde werkzaamheden wordt er een VGM-projectplan uitgewerkt.

Meco vindt veilig bouwen en gezond werken een onlosmakend onderdeel van het bouwproces. Veiligheid is van invloed op de voortgang van het werk en het behalen van de planning. Veilig bouwen begint al voordat de eerst paal de grond in gaat. Het loont om al in de voorbereiding bij ontwerp en materiaalkeuze rekening te houden met de consequenties voor veiligheid en gezondheid in de bouwfase.

Meco grijpt iedere mogelijkheid aan om het werk voor onze vaklieden lichter en veiliger te maken. Een van de voorbeelden hiervan is mechanisch opperen. Door middel van mechanisch opperen worden stenen, specie en andere rug belastende werkzaamheden uit handen genomen.

Goed gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn onmisbaar voor veilig bouwen. Denk daarbij aan een, bouwhelm, mondkap, handschoenen, gehoorbeschermers, veiligheidsschoenen, veiligheidsbril, veiligheidshesje, valbescherming en stofafzuiging. Periodiek worden onze gereedschappen en hefsteigers gekeurd.

Recente projecten

image1
Schermafbeelding_2015_04_17_om_13_47_19
Schermafbeelding_2015_04_17_om_13_57_42